Dobrodošli na stranicu Knjiški Crv!

Kako i zašto smo odlučili pokrenuti oglasnik?

Knjiški Crv je oglasnik za knjige, nastao kako bi povezao sve zaljubljenike i tragače za knjigama na jednom mjestu. Stvoriti veliku bazu prodavača i kupaca, te na taj način spustiti cijene i omogućiti knjige po pristupačnijim cijenama.

Nepreglednost, loša kategorizacija i zatrpavanje nepotrebnim postovima!

To su samo neki od primjera s kojima smo se svakodnevno susretali prilikom traženja knjiga, a rješenju nije bilo niti traga. Stranice su nepregledne, antikvarijati su preskupi, a svi smo i dalje željni knjiga i čitanja. Odlučili smo započeti ovu priču i napraviti jedan oglasnik koji će promijeniti sve!

Lagano krećemo. Korak po korak, nema nazad!

Knjige je moguće pretraživati po autoru, izdavaču, naslovu i biblioteci. Dostupan je odabir iz velikog broja kategorija i oznaka korištenih u oglasima. Od trilera do ljubavn…

Više o Dobrodošli na stranicu Knjiški Crv!
  • 0

Nacionalna radionica ručno izrađenog papira

Osnovna djelatnost i lokacija

Nacionalna radionica ručno izrađenog papira smještena je u veličanstvenom ambijentu starog grada Ohrida u Makedoniji. Osnovna djelatnost ove radionice je ručno rađeni papir i proizvodi od papira. Radionica je prava turistička atrakcija gdje se posjetiteljima predstavlja postupak ručne izrade papira i tiskanja na Gutenbergovom stroju.

U Europi postoje dvije funkcionalne replike Gutenbergovog stroja. Jedna je ova u Ohridu, koju je Knjiški Crv imao priliku posjetiti ljetos, a druga se nalazi u Bledu u Sloveniji.

Tehnika i metoda

Tehnika koja se ovdje koristi datira iz 2. stoljeća prije Krista i izvorno potiče iz Kine. Cijeli proces započinje guljenjem određenih vrsta drveta koja se zatim umaču u drvenu kadu punu vode. Nakon određenog vremena ta smjesa se procijedi te stavlja u kalup i izlijeva na komad lana. Kad se papir dovoljno posuši, on se odvaja od lanenog platna te je …

Više o Nacionalna radionica ručno izrađenog papira
  • 0

Večernji pričokaz – priče za djecu svih dobi

Večernji pričokaz na Radiju Križevci ove je godine ušao u svoju drugu sezonu emitiranja. Termin na koji ste navikli ostao je nepromijenjen. Svakog dana od ponedjeljka do petka u 19,15 sati djeca veća i manja, starija i mlađa, mame i tate, djedovi i bake te svi zainteresirani slušatelji na valovima Radija Križevci mogu uživati u čarobnom svijetu priče.

Pročitano više od 300 različitih priča

Dosada je u Večernjem pričokazu pročitano više od 300 priča, što usmenih priča brojnih naroda, što priča različitih autora iz svih krajeva svijeta koji su svojim spisateljskim umijećem i razumijevanjem vidika proizišlih iz dječjih očiju obogatili povijest dječje književnosti. Književnost za djecu posebna je vrsta književne umjetnosti koja, kako još 1990. ističe Milan Crnković, „obuhvaća djela što po tematici i formi odgovaraju dječjoj dobi (grubo uzevši od 3. do 14. godine), a koja su svjesno namijenjena djeci, ili ih autori nisu namijenili dje…

Više o Večernji pričokaz – priče za djecu svih dobi
  • 0
Bump Ad

Na našoj naslovnoj stranici se zadnje objavljeni oglasi prikazuju na samom vrhu popisa. Dakle, u trenutku kada objavite svoj oglas, on će biti vidljiv odmah ispod naslova Novi oglasi, kao što je prikazano na slici niže.

Kako se objavljuju novi oglasi, oni stariji će se pomicati sve niže na popisu i u nekom trenu više neće biti vidljivi na početnoj stranici.

Svoj oglas lako možete vratiti na sam vrh popisa kako bi bio lako uočljiv potencijalnim kupcima. U nastavku opisujemo par brzih koraka za obnovu oglasa ili [Bump Ad].

Jednim klikom miša na korisničko ime u gornjem desnom kutu prikazuje se padajući izbornik s nekoliko opcija. Ovdje je potrebno odabrati opciju Moji oglasi.

2. Na popisu svih svojih oglasa pronađite onaj koji želite obnoviti, tj. podići na sam vrh naslovne stranice. Pretraživati je moguće prema statusu, kategoriji ili upisivanjem ključnih riječi izravno u traži…

Više o
  • 0
Upute za objavljivanje oglasa

Kako biste objavili oglas za prodaju knjige, potrebno je na naslovnoj stranici kliknuti na opciju Objavi oglas, kao što je označeno na slici niže.

Budući da samo registrirani i prijavljeni korisnici mogu objavljivati oglase na stranici, ako se niste prethodno prijavili, prikazat će se ekran kao na slici u nastavku.

Ovdje je potrebno popuniti podatke (za već registrirane korisnike) ili kliknuti na opciju Registracija pri dnu ekrana (za one koji još nemaju kreiran račun na Knjiškom crvu).

Prijava se završava klikom na gumb [Prijava].

Prvi korak prema objavi oglasa je odabir kategorije. Popis ponuđenih kategorija dostupan je u padajućem izborniku koji se otvara klikom na polje uz naziv Izaberite kategoriju, označeno crveno na slici.

Na sljedeći korak se prelazi klikom na gumb [Nastavi >>].

U drugom koraku potrebno je popuniti detalje o knji…

Više o
  • 0